Calendari de sortides, festes i Celebracions

20 de juliol del 2011

TROBADA A BARCELONA

Del 6 al 10 d'octubre de 2008

 
La setmana de la Festa Major la nostra escola va viure una doble festa; Vam gaudir del privilegi d'acollir vint-i-dues persones dels diferents països del projecte Comenius: 5 mestres de Turquia, 4 de Letònia, 4 de Romania, 3 de Suècia, 3 de Finlàndia i també 3 alumnes de Turquia.
Durant tota la setmana els nostres socis ens van acompanyar en les diverses activitats de preparació de la Festa i tots plegats vam intercanviar un munt experiències literàries, lingüístiques, plàstiques i musicals.
Així com el curs passat vam fer un viatge virtual als diferents països a través dels sentits, aquesta vegada els representants de cada país han viatjat a les aules on una colla de nens i nenes orlandins esperaven frisossos la comitiva per tal d'obsequiar-los amb una cançó apresa en la llengua pròpia del país visitant. Un cop escoltada i aplaudida amb entusiasme, els mestres vanaclarir-se la veuper explicar un conte en versió original que donarà pas a un treball posterior a les aules en llengua anglesa i/o catalana.
Més tard tots junts al pati vam ballar les diferents danses que havien preparat per a nosaltres. Ells també van ballar el Patatuf i la sardana.
Les sòcies letones van preparar una classe de plàstica per als Pirates.......
Les mestres europees també van fer de carteres ja que ens van dur les cartes dels seus alumnes per a cadascú dels penpals orlandins. Ja estem preparant la resposta a les classes d'anglès!
Ah! I al menjador encara hi podeu veure una selecció dels dibuixos fets a partir de les músiques tradicionals de cada país.
El millor d'aquesta experiència ha estat el sentiment compartit de formar part d'un equip, o de diversos equips alhora: el de nens i nenes, el dels companys/es-mestres de l'escola, dels companys/es-mestres de les escoles europees, de les companyes de secretaria, de menjador, de les companys/es monitors de migdia, pares i mares... Tothom a la seva manera ha regalat el seu granet de sorra per fer possible aquesta trobada tan enriquidora. A tothom:
Gràcies
Paldies
TackThank you
Tesekkür ederim
Kiitos
Mulţumes