Calendari de sortides, festes i Celebracions

20 de juliol del 2011

VIATGE A KAHRAMANMARAS


26-30 NOVEMBRE 2007




Dues mestres de l'escola, M. Llum Forner i Carme Branchadell, vam viatjar a Turquia (concretament a Kahramanmaras, ciutat de la regió d'Anatòlia). Allà vam conèixer el professorat representant de les escoles associades.
L'equip de mestres turc va organitzar una setmana plena d'activitats molt interessants per donar a conèixer la seva cultura i tradicions. La nostra visita va suposar un esdeveniment important per a una ciutat i un país en vies d'ingressar a la Unió Europea. Ens va rebre l'Alcalde, el Conseller i el Delegat Territorial. Tots ells ens van acollir amb calidesa i moltes ganes de saber sobre el nostre sistema educatiu i molta inquietud per conèixer la nostra opinió del seu país.
A l'escola ens van rebre amb danses i cançons. El pati era una festa de nens i nenes que corrien cap a nosaltres per saludar-nos i demanar-nos el nostre nom.
Un cop més se'ns confirma que els nens i nenes són l'exponent més autèntic de les semblances entre els països.
L'ex-director de l'escola ens va rebre a casa seva en senyal de benvinguda. Ens va oferir un sopar i vam poder degustar menjar típic turc. Allà vam tenir l'ocasió d'escoltar música tradicional i també vam aprendre alguns passos de danses del país.
També poder escoltar una banda de música de la ciutat, així com visitar uns banys turcs . Un dia vam visitar Antiòquia, bressol del cristianisme.
Durant aquella setmana vam planificar un seguit d'activitats per desenvolupar amb els nens i nenes de l'Orlandai.
Aquest any l'intercanvi estarà associat a les àrees musical i plàstica i l'any vinent a la llengua i la literatura. Esperem aprendre molt de les diferents cultures. Volem adonar-nos de tots aquells aspectes culturals que ens uneixen i celebrar les diferències.
Aquest any els Pingüins de segon ja s'estan escrivint cartes en anglès amb nens i nenes de Suècia.
Hem muntat una exposició del viatge al vestíbul de l'escola amb fotos i objectes de Turquia amb la intenció d'explicar als nens i nenes trets culturals d'aquell país. No oblideudonar-li un cop d'ull quan vingueu a recollir les vostres criatures
Gràcies per visitar la nostra web. Us animem a visitar la web de les escoles associades així com la web del Projecte.