Calendari de sortides, festes i Celebracions

20 de juliol del 2011

VIATGE A LULEA


Del 7 al 11 d'abril de 2008



 
La setmana del 7 al 11 d’abril de 2008, la Marta i l’Ester vam anar a Lulea, una petita ciutat del nord de Suècia.
Allà les mestres de primària de l’escola Munkegergsskolan ens esperaven per ensenyar-nos el funcionament d’una escola d’infantil, primària i secundària de la seva ciutat.
A l’escola ens van rebre amb cançons catalanes, com ara el “Jan petit quan balla”, “ quan les oques van al camp”, etc. Cal dir que els nens i nenes ens esperaven amb gran expectació.
A més de conèixer el funcionament del sistema educatiu de l’entorn, vam poder visitar el centre històric de la ciutat, la Casa de Cultura, la fàbrica d’òrgans més gran de tot el país i la casa d’en Ralph Lundsten (un gran exponent musical del país). També vam poder degustar els plats típics del país com ara el ren, mariscs, salmó, formatges, etc.
També cal fer esment de la visita que vam tenir el dimecres a l’escola, la Sra Ingrid Norberg, la Consellera d’Educació del Departament d’Educació, i el Sr. Sture Bryggman, el director de l’Oficina Municipal d’Educació. Durant la reunió que vam tenir els vam poder explicar el funcionament del projecte comenius i ens van fer preguntes sobre la nostra escola i el sistema educatiu del nostre país.
Finalment dir que hem muntat una exposició al vestíbul de l’escola amb fotos de Suècia perquè els nens i les nenes puguin aprendre alguns dels trets culturals del país. Us recomanem visitar-la.